24 Mayıs 2017
Görüntüsüyle bile gönülleri çalacak 2 lezzetli muffin tarifi
17 Mayıs 2017
Küçük keklere benzeyen görüntüleriyle çizgi filmlerden çıkmış gibi duran muffin’ler lezzetli atıştırmalıklar olarak hayatımızda büyük bir yer kaplıyor artık. Davetlerin, doğum günlerinin ve her türlü sohbetin tatlı misafirleri muffin’leri yapmak da yemek de çok zevkli.

PORTAKALLI MUFFİN

Malzemeler:

2 adet yumurta, 1 su bardağı toz şeker, yarım su bardağı süt, yarım su bardağı zeytinyağı, yarım su bardağı portakal suyu, 1 adet rendelenmiş portakal kabuğu, 2,5 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu Muffin kalıplarını yağlamak için 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı:

Yumurtaları, muffin harcını ve toz şekeri derin bir kapta kremalaşıncaya kadar karıştırın. Üzerine süt, zeytinyağı, portakal suyu ve rendelediğiniz portakal kabuğunu ekleyip mikserden geçirin. Üzerine elediğiniz unu ve kabartma tozunu koyun ve karıştırın. Bu karışımı yağladığınız muffin kalıplarına üzerinde bir parmak boşluk kalacak şekilde dökün. Üzerlerine portakal rendeleyin ve ısıttığınız fırında 180 derecede kabarıp çatlayana kadar 20 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın ve afiyetle saldırın.

VİŞNELİ LİMONLU MUFFİN

Malzemeler:

3 adet yumurta, 1,5 su bardağı toz şeker, 2/3 su bardağı süt, 1 adet limon suyu, 1 su bardağı ayçiçek yağı, 3 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilin, çeyrek çay kaşığı tuz, 1 adet rendelenmiş limon kabuğu. Dolgusu için 250 gram vişne, 3 yemek kaşığı toz şeker, 2 yemek kaşığı nişasta

Hazırlanışı:

Öncelikle dolgusu için vişneleri, şekeri ve nişastayı bir tencereye koyupkısık ateşte pişirin. Vişneler suyunu salıp, reçelden biraz daha sıvı bir hal aldığında 5 dakika daha bekleyin ve soğuması için bekletin.

Muffin için ise unu, kabartma tozunu, vanilini ve tuzu karıştırın. Ayrı bir yerde yumurtaları ve şekeri mikserle çrıpın. Bir su bardağına çok az limon suyu koyup üzerini sütle doldurun ve bu karışımı yumurtalı karışıma katın. Üzerine ayçiçek yağını ekleyip bir süre daha çırpın. İlk başta karıştırdığınız unlu karışımı da buna ekleyin ve mikserle karıştırmaya devam edin. Rendelenmiş limon kabuklarını da ekledikten sonra yağladığınız muffin kaplarına 2 yemek kaşığı kadar bu karışımdan koyun üstüne vişneli iç dolgusundan koyun ve üzerini yine hamurla kapatın. Daha önce ısıttığınız fırında 180 derecede şişene ve çatlayana kadar 20 dakika pişirin. Çıkardıktan sonra bekleyebilirseniz soğumasını bekleyin.